Τσουρέκια με αλεύρι ντίγκελ

Η συνταγή είναι της Χρύσας Εύκολα τσουρέκια.

Δεν θα την ξαναγράψω γιατί έβαλα τις ποσότητες που λέει, εκτός την μαγιά χωρίς γλουτένη που έβαλα 3,5 φακελάκια γιατί αυτή η μαγιά είναι πιο αδύνατη από την κανονική. Αλεύρι έβαλα λίγο παραπάνω. Όσο να γίνει καλή η ζύμη.

Τσουρέκια με αλεύρι ντίγκελ

Τσουρέκια με αλεύρι ντίγκελ

Ακολούθησα την ίδια διαδικασία, αλλά ζύμωσα περισσότερη ώρα την ζύμη.
Από την ώρα που άφησα την ζύμη να φουσκώσει οι χρόνοι άλλαξαν.

Από την πρώτη απόπειρα να φτιάξω τα τσουρέκια με λιγότερη γλουτένη, που είχε αποτύχει, είδα πως δεν φουσκώνουν σε 1,5 με 2 ώρες. Αναγκαστικά τα άφησα 4 ώρες (λόγω εργασίας) και όταν γύρισα βρήκα την ζύμη υπέροχα φουσκωμένη. Την έπλασα σε τσουρέκια και την έβαλα σε φόρμες, μετά από υπόδειξη της πωλήτριας απ’ όπου αγόρασα τα υλικά, γιατί οι ζύμες με λιγότερη γλουτένη απλώνουν πολύ.
Στο τέλος όμως διαπίστωσα ότι δεν χρειαζόταν, κι ότι δυσκόλεψαν το σωστό ψήσιμο.
Τα άφησα να φουσκώσουν άλλη μισή ώρα και τα έβαλα να ψηθούν στους 170 C. Στην αρχή φαινόντουσαν όλα καλά και ρόδισαν υπέροχα, όμως από μέσα ήταν ωμά. Έβαλα μόνο την κάτω αντίσταση του φούρνου και μετά από μισή ώρα ανέβασα την θερμοκρασία στους 190 C. Τελικά το ψήσιμο κράτησε σχεδόν μιάμιση ώρα.

Το γευστικό αποτέλεσμα, μου είπαν ότι είναι καλό. Εγώ θα δοκιμάσω το Πάσχα.

Να πω τώρα τι έγινε με τα πρώτα που απέτυχαν. Δεν έβαλα επιπλέον μαγιά χωρίς γλουτένη που έπρεπε. Το αλεύρι μάλλον ήταν κι αυτό λιγοστό. Δεν έπλασα πολύ, σύμφωνα με τα “εύκολα τσουρέκια” με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πολύ συνοχή και η υφή του “τσουρεκιού” να είναι σαν μπομπότα (είδος καλαμποκίσιου ψωμιού). Το μόνο που θύμιζε τσουρέκι ήταν η μυρωδιά των μπαχαρικών. Οι δύο τελευταίες φωτογραφίες είναι από τα αποτυχημένα.

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!!!

Σχετικά με ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
Δημοσιεύθηκε στην Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Τσουρέκια με αλεύρι ντίγκελ

  1. Ο/Η Χαρα λέει:

    το αλεύρι Ζέα η Ντίγκελ έχει γλουτένη αν και σαφώς λιγότερη από το κανονικό αλεύρι. Καλά είναι να μη το βαπτίζουμε χωρίς γλουτένη, μπορούμε να το λέμε με λιγότερη γλουτενη. Για άτομα με κοιλιοκάκη είναι ακατάλληλα τα αλεύρια αυτά. Και μπορούν να κάνουν κακό στα άτομα αυτά. Οπότε θα ήταν καλά να αλλάξετε τον τίτλο σας σε τσουρέκια με λιγότερη γλουτενη αντί χωρίς γλουτενη.

  2. Ο/Η sifis λέει:

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Έγιναν οι προτεινόμενες αλλαγές.

  3. Ο/Η Χαρα λέει:

    Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια και καλά Χριστούγεννα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *