Θρεπτικά και παραδοσιακά…
Υλικά
- 1/2 Κιλό Ρεβίθια
 - 1 μεγάλο Κρεμμύδι
 - 1/2 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
 - 2 κ. σ. Σόδα
 - Χυμό ενός Λεμονιού
 - Αλάτι – Πιπέρι
 
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τα ρεβίθια στο νερό από την προηγούμενη.
 - Πετάμε το νερό τους και τους ρίχνουμε τη σόδα.
 - Τα αφήνουμε για μισή ώρα και κατόπιν τα τρίβουμε για να φύγουν τα φλούδια τους.
 - Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν.
 - Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομένο και το λάδι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
 - Προσθέτουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, βράζουμε για 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.
 
								