Κέικ με Μαυροδάφνη

Το κέικ αυτό είναι από το περιοδικό “Γλυκιές Ιστορίες” του Παρλιάρου.

Υλικά (για 10 μερίδες)

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χοντροκομμένα
  • 125 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ. Μαυροδάφνη
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τα χοντροκομμένα δαμάσκηνα.
  2. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
  4. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική κουτάλα.
  5. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού και τη Μαυροδάφνη, ανακατεύοντας απαλά, χωρίς να επιμείνουμε, ώστε το μείγμα να μη χάσει τον όγκο του.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και το ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά.
  7. Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα του μαχαιριού δεν βγει καθαρή, ψήνουμε λίγο παραπάνω.
  8. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα, για τουλάχιστον 1 ώρα, και κατόπιν το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
  9. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Το κέικ αυτό θα βγει ελαφρώς υγρό στο εσωτερικό του.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά με ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
Δημοσιεύθηκε στην Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *