Το κέικ αυτό είναι από το περιοδικό “Γλυκιές Ιστορίες” του Παρλιάρου.
Υλικά (για 10 μερίδες)
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. ξερά δαμάσκηνα, χοντροκομμένα
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο
- 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 250 γρ. Μαυροδάφνη
- Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τα χοντροκομμένα δαμάσκηνα.
- Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
- Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική κουτάλα.
- Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού και τη Μαυροδάφνη, ανακατεύοντας απαλά, χωρίς να επιμείνουμε, ώστε το μείγμα να μη χάσει τον όγκο του.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και το ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά.
- Ελέγχουμε αν είναι έτοιμο βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα του μαχαιριού δεν βγει καθαρή, ψήνουμε λίγο παραπάνω.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα, για τουλάχιστον 1 ώρα, και κατόπιν το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Το κέικ αυτό θα βγει ελαφρώς υγρό στο εσωτερικό του.
Καλή επιτυχία!