Λευκές τρούφες με καρύδα

Λευκές τρούφες με καρύδα, ότι πρέπει για τις γιορτινές μέρες για κέρασμα ή δωράκι σε αγαπημένους φίλους.

Λευκές τρούφες με καρύδα

Λευκές τρούφες με καρύδα

Υλικά

  • 340 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 60 γρ. γάλα σε σκόνη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 140 γρ. καρύδα
  • 30 – 35 ασπρισμένα αμύγδαλα
  • έξτρα καρύδα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (το γάλα σε σκόνη και την καρύδα).
  3. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφήνουμε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
  5. Κατόπιν με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μίγμα μας και κάνουμε μπαλάκια βάζοντας στην μέση ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
  6. Σε ένα άλλο μπωλάκι έχουμε καρύδα και κυλάμε το τρουφάκι μας ώστε να καλυφθεί τριγύρω.
  7. Αφού τελειώσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία.

Δημοσιεύθηκε στην Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *