Βραβεία Gourmand World Cookbook

Η τελική φάση των Gourmand World Cookbook Awards που αφορούσε τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής ανά κατηγορία στον κόσμο, έγινε στο Πεκίνο στις 4 – 7 Απριλίου 2007. Στις 7 Απριλίου, Μ. Σάββατο απόγευμα, έγινε η τελετή απονομής των βραβείων στην κατηγορία «Καλύτερα Βιβλία Μαγειρικής στον Κόσμο».



Το τελευταίο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα «Ένας Χρόνος στην Κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα» (Εκδόσεις Πατάκη, Νοέμβριος 2006), με τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές συνταγές του των τελευταίων ετών, είχε αποσπάσει ήδη 2 διακρίσεις στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού: «Καλύτερο Ελληνικό Βιβλίο Τηλεοπτικών Συνταγών» και «Καλύτερη Φωτογράφιση Ελληνικού Βιβλίου Μαγειρικής».

Στο Πεκίνο όμως η επιτυχία κορυφώθηκε. Το βιβλίο απέσπασε 2 διεθνείς διακρίσεις: «Καλύτερο Βιβλίο Τηλεοπτικών Συνταγών στον Kόσμο, Τιμητική Διάκριση» (Best Cookbook Tied to Television in the World, Honourable Mention) και «Καλύτερη Φωτογράφιση Βιβλίου Μαγειρικής στον Kόσμο, Τιμητική Διάκριση» (Best Cookbook Photography in the World, Honourable Mention) για τις μοναδικές φωτογραφίες του Ανδρέα Ευσταθίου. Ας σημειωθεί ότι είναι το μόνο βιβλίο που απέσπασε 2 βραβεία την βραδιά της απονομής.

Το «Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα» (Νοέμβριος 2006) είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και στις αφορμές που γέννησαν τις τηλεοπτικές του συνταγές. Οικογενειακές γεύσεις από τα παιδικά του χρόνια, πιάτα που μαγείρεψε σε εστιατόρια, γεύσεις που δοκίμασε στα ταξίδια του, από τα πιο ακριτικά μέρη της πατρίδας μας ως τη σουηδική πρωτεύουσα, αλλά και οι λιχουδιές με τις οποίες περιποιείται τους φίλους του.

Τα δύο προηγούμενα βιβλία του Βαγγέλη Δρίσκα «Κάθε Μέρα Σεφ» και «Αρωματική Κουζίνα» έχουν αποσπάσει την τιμητική διάκριση «Καλύτερου Βιβλίου από Σεφ στον Κόσμο» το 2004 και 2005 αντίστοιχα. Είναι η πρώτη φορά όμως που τιμάται με διεθνές βραβείο για τις φωτογραφίες του ο Ανδρέας Ευσταθίου. Για τις φωτογραφίες του Ευσταθίου και το σκεπτικό της βράβευσης στην ιστοσελίδα των Gourmand Awards αναφέρεται: “The high quality photography of Andreas Efstathiou catches the happy, sunny and healthy personality of star chef Vangelis Driskas. The photographer finds the emotions of the food, a great book”.

Ο Ανδρέας Ευσταθίου επιλέχθηκε επιπλέον από τα Gourmand ως ένας από τους 20 κορυφαίους φωτογράφους φαγητού στον κόσμο και θα συμμετάσχει σε ειδική έκδοση του κινέζικου περιοδικού Photography αφιερωμένο στην φωτογράφιση φαγητού και κρασιού. Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κόσμο σε 2 εκδόσεις, μία στα αγγλικά και μία στα κινέζικα. O Ανδρέας Ευσταθίου θα βρίσκεται συχνά στην κινεζική πρωτεύουσα από δω και πέρα, καθώς, σε συνεργασία με την εταιρία ΒΟΒ (Beijing Olympic Broadcasting, υπεύθυνη για την τηλεοπτική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων 2008), θα είναι Broadcasting Venue Manager στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Πηγή: www.patakis.gr

Κίνα – Διάκριση για ελληνικό βιβλίο σε διεθνή διαγωνισμό βιβλίων μαγειρικής

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε το βιβλίο «Οινομεγειρέματα» της Νίκης Μηταρέα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τα παγκόσμια βραβεία βιβλίων μαγειρικής «Gourmand World Cookbook Awards 2006», που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από 4-7 Απριλίου.

Το βιβλίο απέσπασε Αργυρό Μετάλλιο στην κατηγορία «Best Book on Cooking with Wine» (Καλύτερο Βιβλίο Μαγειρικής με Κρασί). Η απονομή του βραβείου στη συγγραφέα έγινε στις 7 Απριλίου από τον πρόεδρο των «Gourmand World Cookbook Awards» κ. Edouard Cointreau.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θεσμός των «Gourmand World Cookbook Awards» που μετρά ήδη 11 χρόνια διοργάνωσης, θεωρείται από την παγκόσμια εκδοτική βιομηχανία η απονομή «των Όσκαρ του κόσμου της γεύσης και του κρασιού». Η διοργάνωση των βραβείων επιλέγει μεταξύ των περίπου 24.000 τίτλων βιβλίων σχετικών με τη γεύση και το κρασί που εκδίδονται κάθε χρόνο τους καλύτερους, ενισχύοντας την παγκόσμια διάδοση και προβολή των βιβλίων μαγειρικής.

Τα «Οινομαγειρέματα» είναι η πρώτη συγγραφική δουλειά της Νίκης Μηταρέα. Μέσα από τις σελίδες της πολυτελούς έκδοσης με τις φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Καφίρη παρουσιάζονται 80 συνταγές με πρωταγωνιστή το κρασί, καθώς και μία πληθώρα στοιχείων για το σερβίρισμα και τα συνοδευτικά εργαλεία του οίνου.

Πηγή: omogeneia.ana-mpa.gr

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Επικαιρότητα. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *