Κρασάτα τυροπιτάκια

Τα τυροπιτάκια αυτά δεν είναι δικής μου εμπνεύσεως, για την ακρίβεια καιρό τώρα έβλεπα την συνταγή αλλά δεν αποφάσιζα να την κάνω. Την ξανάδα στο καινούργιο ένθετο του τηλεθεατή (τεύχος 1015) και τόλμησα. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, η ζύμη νόστιμη και ιδιαίτερη και η γέμιση εκπληκτική (θα την δοκιμάσω και σε άλλα τυροπιτάκια που κάνω).

Κρασάτα τυροπιτάκια

Κρασάτα τυροπιτάκια

Υλικά για τη ζύμη

  • 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού άσπρο κρασί ή ρετσίνα
  • 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
  • 1/2 κ.γ αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. φέτα
  • 100 γρ κίτρινα τυριά
  • λίγο πιπέρι



Εκτέλεση

  1. Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που να πλάθεται.
  2. Δοκιμάζουμε παίρνοντας ένα μπαλάκι ζύμης και ανοιγοντάς το με το χέρι μας στον πάγκο. Αν δεν σπάει είναι έτοιμη. Αν σπάει χρειάζεται λίγο αλεύρι ακόμα.
  3. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.
  4. Σε άλλο μπωλ τρίβουμε την φέτα, την ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το κίτρινο τυρί.
  5. Προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης τα ανοίγουμε και βάζουμε μέσα γέμιση τα κλείνουμε καλά για να μην χυθεί η γέμιση και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  7. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με έναν κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσουν (περίπου 30′)
Δημοσιεύθηκε στην Πίτες, Στο Φούρνο και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Κρασάτα τυροπιτάκια

  1. Ο/Η ΧΡΙΣΤΟΣ λέει:

    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΤΙ ΖΥΜΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΙΣ ΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΑΝΤΙ ΤΥΡΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΥΜΑ ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΡΑΣΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΛΙΓΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 1 ΑΥΓΟ Η ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΛΙΓΗ ΑΥΤΑ – Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *