Ψωμάκια Μπύρας

Μια συνταγή με παραπλανητικό τίτλο. Δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μπύρα σε κανένα στάδιο της παρασκευής της. Μόλις δοκιμάσετε όμως τα ψωμάκια θα θέλετε οπωσδήποτε μια μπύρα 😉

Υλικά

  • 3 κούπες Αλεύρι
  • 1/2 κούπα Γάλα χλιαρό
  • 1 Αυγό
  • 30 γρ. Φρέσκια Μαγιά
  • 1,5 κ. κ. Αλάτι
  • Λίγο τριμμένο Μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)


Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα ανακατεύοντας.
  2. Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
  4. Οταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε σε μπάλα.
  5. Πέρνουμε κομμάτια ζύμης τα πλάθουμε σε μέγεθος χοντρού κεριού και τα κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους βερύκοκου.
  6. Τα πλάθουμε στρόγγυλα ή οβάλ και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί σε απόσταση 5 περίπου εκατοστών μεταξύ τους επειδή κατά το ψήσιμο φουσκώνουν.
  7. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε).
  8. Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλοίφουμε τα ψωμάκια.
  9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Ορεκτικά, Ψωμιά και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Ψωμάκια Μπύρας

  1. Ο/Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ λέει:

    ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΜΠΥΡΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΥΛΙΚΑ ΔΕΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ
    ΤΙ ΛΕΞΗ ΜΠΥΡΑ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΛΑΘΟΥΣ.

  2. Ο/Η sifis λέει:

    Μα το εξηγούμε στον πρόλογο. Την μπύρα την πίνουμε με τα ψωμάκια ΔΕΝ τη χρησιμοποιούμε στη συνταγή. 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *