Πατατοπιτάκια

Από το blog COOK THE BOOK

ή …αχινοπατατάκια (κατα τον γιό μου που τα αγαπά πολύ).
Προετοιμάζονται γρήγορα και συνοδεύουν θαυμάσια πιάτα με μαγειρεμένα κρεατικά …μια εναλλακτική πρόταση αντί του πουρέ και της τηγανητής πατάτας

Πατατοπιτάκια

Πατατοπιτάκια

Υλικά

  • 6 μέτριες πατάτες τριμμενες στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά)
  • 1 αυγό
  • 5-6 κ.σούπας αλεύρι φαρινάπ
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι να κάψει
  2. Σ’ένα μπώλ ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες, τη φέτα, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και το αλεύρι.

  3. Ανακατευουμε καλά ώσπου να ενωθούν τα υλικά και να μην σκορπίζει το μίγμα όταν παίρνουμε κουταλιές …αν συμβαινει αυτό ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  4. Παίρνουμε με κουταλι της σούπας και τηγανίζουμε μια μια κουταλια σε καυτό λάδι ώσπου να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα – δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα για να μην καούν.
  5. Σερβίρονται οπωσδήποτε πολύ ζεστά!

Πηγή: http://cookthebook.blogspot.com/

About sifis

Screen cooking.
This entry was posted in Ορεκτικά, Τηγανητά and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Πατατοπιτάκια

  1. κι επίσης να προσθέσω οτι αν τα θέλετε περισσότερο τραγανά(σαν τον οικοδεσπότη μας εδώ!) μειωστε το αλεύρι ή αντικαταστήστε με λίγη τριμμένη φρυγανιά….κάποιοι που επίσης τα δοκίμασαν τα έφαγαν με μέλι,αλλά ανακάτεψαν το μίγμα και με ψίχα τηγανισμένου γαύρου….όλα καλοδεχούμενα 🙂

  2. sifis says:

    εχμ! για τον γαύρο 🙂
    φταίει ή ποντιακή μου (κατά το ήμισυ) μαγειρική παιδεία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *