Ψωμί με Πατάτες

Ενα ψωμί με ιδιαίτερη γεύση…

Υλικά

  • 1/2 κιλό Αλεύρι
  • 1,5 κούπα Γάλα
  • 10 γρ. Φρέσκια Μαγιά
  • 400 γρ. Πατάτες (4 Μέτριες)
  • 5 κ. κ. κοφτές Ζάχαρη
  • 1 Αυγό
  • Αλάτι
  • 1,5 κ. σ. Βούτυρο
  • Βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο μισό γάλα ανακατεύοντας.
  2. Σε βαθύ σκεύος βάζουμε 1/2 κούπα αλεύρι, το γάλα με τη μαγιά και ανακατεύουμε.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
  4. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με την φλούδα τους. Τις καθαρίζουμε και τις λειώνουμε.
  5. Οταν διπλασιαστεί σχεδόν το ύψος της ζύμης προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το γάλα, το αλάτι το αυγό, το βούτυρο λειωμένο και τις πατάτες.
  6. Φτιάχνουμε καρβελάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
  7. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος. (Στον φούρνο χωρίς να τον ανάψουμε).
  8. Ψήνουμε σε φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρουν ανοιχτό καφέ χρώμα.

About sifis

Screen cooking.
This entry was posted in Στο Φούρνο, Ψωμιά and tagged , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *