Μπισκοτόγλυκο με κρέμα και μήλα

Μπισκοτόγλυκο με κρέμα και μήλα

Μπισκοτόγλυκο με κρέμα και μήλα

Μπισκοτόγλυκο με κρέμα και μήλα

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φακελάκι κρέμα βανίλια (χωρίς βράσιμο)
  • 3 – 4 μήλα
  • 1 πρέζα κανέλα
  • γάλα (όσο χρειάζεται για την κρέμα)
  • τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα

Για την σαντιγί

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • μερικές κουταλιές ζάχαρη άχνη

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαντιγί σε φακελάκι (garni, μόρφατ ή άλλη) ακολουθώντας την συνταγή της συσκευασίας.

Για το σιρόπι

  • 1 φλυτζάνα ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)
  • τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα

Εκτέλεση

  1. Στρώνουμε τα μπισκότα σε δύο σειρές σε ένα πυρέξ.
  2. Eτοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά για 5΄.
  3. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε με αυτό τα μπισκότα.
  4. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να απορροφήσουν τα μπισκότα το σιρόπι και ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες.
  5. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα, κατόπιν καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε λίγη κανέλα και ανακατεύουμε.
  6. Απλώνουμε το μήλο πάνω από την κρέμα και ετοιμάζουμε την σαντιγί.
  7. Βάζουμε και την σαντιγί πάνω από το μήλο και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.
This entry was posted in Γλυκά and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Μπισκοτόγλυκο με κρέμα και μήλα

  1. ayla says:

    Πολύ καλή παραλλαγή της «καλοκαιρινής τούρτας» που την λένε εδώ στην περιοχή μου. Βεβαίως και θα την δοκιμάσω (μόνο μην ρωτάτε το πότε) … πανεύκολη και …. φαντάζομαι πολύ δροσερή! Και με τον καιρό που μας κάνει θα χρειαστεί δροσιά, γιατί όπως είπαν και κάποιοι «αν πάει έτσι ο καιρός, φέτος θα ψάχνουμε το χριστουγεννιάτικο φλουρί σε … καρπούζι»!!!
    Να είσαι καλά Χρύσα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *