Νηστίσιμο κέικ κακάο με άρωμα πορτοκάλι

Την συνταγή αυτή την κάνω πολλά χρόνια αλλά δεν θυμάμαι από που την έχω πάρει, σας την συνιστώ όμως όχι μόνο για την περίοδο της νηστείας, γιατί είναι ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο κέικ.

Νηστίσιμο κέικ κακάο με άρωμα πορτοκάλι

Νηστίσιμο κέικ κακάο με άρωμα πορτοκάλι

Υλικά

  • 3/4 φλυτζάνας σπορέλαιο
  • 2 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνες χυμό πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • 6 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι
  • 500 γρ. φαρίνα
  • σταγόνες σοκολάτας ή τριμένη κουβερτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάμε καλά την ζάχαρη με το σπορέλαιο, προσθέτουμε το ξύδι, τον χυμό πορτοκαλιού, την βανίλια ή το ξύσμα και τέλος τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και το κακάο.
  2. Αν θέλετε περισσότερη γεύση σοκολάτας προσθέστε και τις σταγόνες σοκολάτας ή τριμμένη κουβερτούρα.
  3. Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 45΄ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.

Σημειώσεις

  • Καλύτερα να κοσκινίσετε το κακάο για να μην σας κάνει σβόλους.
  • Στην θέση του χυμού μπορείτε να βάλετε νερό ή μία φλυτζάνα νερό και μία φλυτζάνα χυμό πορτοκάλι ανάλογα με το πόσο έντονη θέλετε την γεύση του πορτοκαλιού.

Καλή επιτυχία!

This entry was posted in Στο Φούρνο, Γλυκά and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *