Μηλόπιτα με μπαγιάτικο τσουρέκι

Έχετε μπαγιάτικο τσουρέκι; μην το πετάξετε!
Φτιάξτε μια ωραία και πρωτότυπη μηλόπιτα.


Μηλόπιτα με μπαγιάτικο τσουρέκι

Μηλόπιτα με μπαγιάτικο τσουρέκι

Υλικά

  • 400 γρ. τσουρέκι
  • 3 μήλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κόρν φλάουρ
  • 1 φακ. μπέικιν
  • 2 – 3 κ. σ. κονιάκ
  • 1 κ. γ. κανέλα
  • 1/2 λίτρο γάλακ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπωλ κόβουμε το τσουρέκι σε μεγάλα κομμάτια το περιχύνουμε με το γάλα και το αφήνουμε να σταθεί για 30′ περίπου.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μήλο κομμένο σε κύβους, την ζάχαρη, τα αυγά χτυπημένα, το κορν φλάουρ, το μπέικιν, την κανέλα και το κονιάκ.
  3. Ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν όλα τα υλικά και βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ.
  4. Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το προσθέτουμε από πάνω.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 °C για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου.

Παρατηρήσεις

  • Αν το τσουρέκι σας είναι αρκετά γλυκό μειώστε λίγο την ζάχαρη.

Καλή επιτυχία!

This entry was posted in Στο Φούρνο, Γλυκά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *