Τραγανές πατάτες με κρούστα

Μετατρέψτε γρήγορα και εύκολα τις πατάτες με αυγά σε ένα νόστιμο ορεκτικό!

Τραγανές πατάτες με κρούστα

Τραγανές πατάτες με κρούστα

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • 2 αυγά
  • 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • κεφαλοτύρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια, σε ένα πιάτο.
  2. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό.
  3. Το μίγμα με το αυγό και το αλεύρι το προσθέτουμε στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί με λίγο λάδι (όχι τόσο όσο τηγανίζουμε πατάτες) και μόλις ζεσταθεί το λάδι τις ρίχνουμε μέσα.
  5. Τις αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά.
  6. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε.

Σημειώσεις

  • Ανάλογα με πόση ποσότητα θέλετε να κάνετε αυξομειώστε τα υλικά. Στο ένα αυγό αντιστοιχούν 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεύρι. Ο χυλός πρέπει να είναι αρκετά πηχτός.

Καλή επιτυχία!

This entry was posted in Τηγανητά, Αβγά, Λαχανικά and tagged . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *