Στραπατσάδα

Ενας γρήγορος αντικαταστάτης της ομελέτας

Scrambled eggs with tomato and bacon
© Photographer: Jörg Beuge
Agency: Dreamstime.com

Υλικά

  • 1 Κιλό ώριμες Ντομάτες ή Ντοματάκια Κονσέρβας
  • 6 Αυγά
  • 200 γρ. Τυρί Φέτα
  • 1 κ. σ. Ζάχαρη
  • 1 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε τηγάνι με το λάδι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξουν και προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε κύβους.
  3. Μόλις αρχίσει να λειώνει, προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και ανακατεύουμε.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν τα αυγά δέσουν στο βαθμό της αρεσκείας μας.

Παραλλαγές

  • Μπορείτε να παραλείψετε το λάδι αν θέλετε το φαγητό ελαφρύ και το τηγάνι σας είναι αντικολλητικό.
  • Μπορείτε να προσθέσετε μπέικον κομμένο σε κύβους

About sifis

Screen cooking.
This entry was posted in Τηγανητά, Αβγά and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Στραπατσάδα

  1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ. says:

    Είναι πολύ πιο νόστιμο αν προσθέσετε πράσινη πιπεριά. Την κόβετε σε ροδέλες και την σωτάρετε ελαφρά πριν βάλετε τις ντομάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *