Χοιρινό με ανανά και μέλι

Χοιρινό με ανανά και μέλι

Υλικά

  • 1,5 – 2 κιλά χοιρινό από το μπούτι ή καρέ με την πέτσα του
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • Μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση ντιζόν)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Γαρίφαλο
  • Βούτυρο ή λάδι
  • 1 μικρό ανανά, καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνεται πολύ καλά το κρέας, το αλείφετε με λίγο βούτυρο ή λάδι και αφού το δέσετε (για να μη χάσει το σχήμα του), το βάζετε σ’ ένα ταψί.
  2. Το περιχύνετε με τον χυμό του πορτοκαλιού και το κρασί, και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
  3. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 ο C για περίπου μια ώρα.
  4. Το βγάζετε από τον φούρνο αφαιρείτε τον σπάγκο και το χαράζετε σε κομμάτια σε σχήμα ρόμβου. Καρφώνετε από 1 γαρίφαλο στα ρομβάκια.
  5. Ανακατεύετε σε μπολ το μέλι, τη μουστάρδα και λίγο λιωμένο βούτυρο ή λάδι, και αλείφετε με αυτό το μίγμα το κρέας.
  6. Το ξαναβάζετε στο φούρνο, ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 200 ο C και το αφήνετε να ψηθεί ώσπου να ροδίσει καλά.
  7. Κατά διαστήματα ανοίγετε το φούρνο και περιχύνετε το κρέας με τη σάλτσα που υπάρχει στο ταψί.
  8. Τα τελευταία 20 λεπτά προσθέτετε στο ταψί τις ροδέλες του ανανά.
  9. Αφήνετε το κρέας να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε ροδέλες.
  10. Σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα και γαρνίρετε με τις ροδέλες του ανανά.

Καλή επιτυχία.

πηγή: το … τετράδιό μου

Σχετικά με ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
Δημοσιεύθηκε στην Κρέατα, Στο Φούρνο, Φρούτα και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *