Ρεβιθοκεφτέδες

Ένας ακόμα λόγος να μαγειρέψετε ρεβίθια την προηγούμενη μέρα…


Ρεβιθοκεφτέδες

Ρεβιθοκεφτέδες

Υλικά

  • 250 γραμ. ρεβίθια
  • 2 πατάτες μέτριες
  • 2 αυγά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού φέτα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο λυωμένο
  • 1/2 κουτ. καφέ κύμινο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Αλεύρι και Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα και τα Βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να ξεφλουδίζουν, τα στραγγίζουμε και τα κάνουμε πουρέ με το πιρούνι.
  2. Βράζουμε τις πατάτες τις ξεφλουδίζουμε και τις ανακατεύουμε με τα ρεβίθια.
  3. Ανακατεύουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
  5. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

About sifis

Screen cooking.
This entry was posted in Ορεκτικά, Τηγανητά, Όσπρια and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ρεβιθοκεφτέδες

  1. Samara says:

    Το πιρούνι είναι με ι και όχι με η!!!!!!

  2. sifis says:

    Αιφχαριστό! Το διώρθοσα 😉

  3. Giorgos says:

    nostimotatoi oi revithokeftedes.
    Giorgos Elvetia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *