Μπριάμ

Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που μπορεί κανείς να βάλει διάφορα λαχανικά.

Εγώ έχω καταλήξει στην εξής συνταγή:

Μπριάμ

Μπριάμ

Υλικά

  • 2-3 κολοκυθάκια
  • 2-3 μελιτζάνες
  • 4-5 πατάτες
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμύδι
  • 1 φλυτζάνα ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λάδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, δυόσμο

Εκτέλεση

  1. Πρώτα καθαρίζουμε τις μελιτζάνες , τις κόβουμε και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για να φύγει η πικρίλα.
  2. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  3. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μας σε γάστρα ή ταψί και βάζουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο δυόσμο ή ρίγανη.
  5. Τέλος βάζουμε το λάδι και το κρασί και τα ανακατεύουμε καλά.
  6. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας ή καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 2-2.30′ ώρες.

Παρατηρήσεις

  • Τα υλικά μπορείτε να τα αυξομειώσετε ανάλογα με το τί σας αρέσει.
  • Εγώ το έψησα σε πήλινη γάστρα, γι αυτό ελέγξτε νωρίτερα το φαγητό.
  • Για να σκεπάσετε το ταψί σας αντί για αλουμινόχαρτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λαδόκολλα καλά βρεγμένη και στραγγισμένη.
  • Δεν χρειάζεται επιπλέον νερό γιατί θα βγάλουν και τα λαχανικά τα υγρά τους.

Καλή επιτυχία

This entry was posted in Στο Φούρνο, Λαχανικά. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *