Αλευρόπιτα

Μια γρήγορη πίτα χωρίς φύλλο που συνηθίζεται στα ζαγοροχώρια

Αλευρόπιτα

Αλευρόπιτα

Υλικά

  • 3,5 ποτήρια νερού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού
  • 250 γρ. φέτα Ηπείρου
  • λίγο αλάτι
  • 2,5 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ)
  2. Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και λίγο βιτάμ για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  3. Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο.
  4. Ψήνουμε στους 180-200 C μέχρι να ροδίσει.
Παρασκευή αλευρόπιτας από την κυρία Βασιλική
στο ξενοδοχείο Χαγιάτι στο Τσεπέλοβο

Από την εκπομπή 2 Τρελοί Ταξιδιώτες του Μακεδονία TV

About sifis

Screen cooking.
This entry was posted in Πίτες, Στο Φούρνο and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Αλευρόπιτα

  1. Καίτη says:

    Έχω φάει αλευρόπιτα στο Μονοδένδρι στα Ζαγοροχώρια.Παρά τα λίγα και απλά υλικά, είναι από τα νόστιμα που έχω δοκιμάσει. Πεντανόστιμη!!!

  2. Τάσος says:

    Τό πανέμορφο Τσεπέλοβο τό επισκέφθηκα πρίν πολλά χρόνια στίς 15 Αυγούστου πού είχε πανηγύρι τρικούβερτο καί τήν υπέροχη αλευρόπηττα πού μού έγινε απαραίτητη πλέον τήν φτιάχνω 2 φορές τόν μήνα.

  3. Φαίη says:

    Εγώ που είμαι από τα Ζαγοροχώρια έχω να πώ ότι είναι μία υπέροχη πίττα κ πολύ εύκολη.. Και με έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπη όταν είχα κόσμο απροειδοποίητα.. Μπορείς επίσης να βάλεις και γάλα ή γιαούρτι για να γίνει πιό αφράτη..

  4. Τη λατρεύω αυτήν τη συνταγή, την φτιάχνει η γιαγιά μου. Ομολογώ ότι την έφτιαξα και έγινε φανταστική αλλά σαν της γιαγιάς μου δεν ήταν. χαχα
    Ευχαριστώ πολύ πάντως. 😀

  5. δεν ξεκολάς από το ζαγόρι εύκολα 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *