Πίτα με παπαρούνες

…δηλαδή χορτόπιτα, γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε χόρτο κατάλληλο για πίτα ή και μείγμα αυτών. Όμως με παπαρούνες ή με χηνοπόδιο (γνωστή ως λουβουδιά ή σαχταρίτσα ή γαλαζοπράσινο ζιζάνιο) γίνεται ιδιαίτερα νόστιμη!

Πίτα με παπαρούνες

Πίτα με παπαρούνες

Υλικά

  • 1 κιλό παπαρούνες
  • 200 – 250 γρ. λευκό τυρί
  • 5 αυγά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο μέτριο
  • λίγο γάλα
  • Λάδι, αλάτι, μαυροπίπερο

Εκτέλεση

  1. Ζεματίζουμε τα χόρτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  3. Ανακατεύουμε τα 4 αυγά με το τυρί τριμμένο (εμείς το πατάμε με το πιρούνι για να έχει το τυρί ανομοιόμορφα κομματάκια).
  4. Αφού κρυώσουν αρκετά τα χόρτα τα αλατίζουμε λίγο, γιατί είναι και το τυρί αλμυρό, και τα ανακατεύουμε με το μείγμα των αυγών και των λαχανικών. Η γέμιση είναι έτοιμη.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
  6. Απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση και βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  7. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και μετά χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα, και περιχύνουμε πάνω από την πίτα, έτσι ώστε να πάει σε όλα τα σημεία.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

About ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
This entry was posted in Πίτες and tagged , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *