…δηλαδή χορτόπιτα, γιατί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε χόρτο κατάλληλο για πίτα ή και μείγμα αυτών. Όμως με παπαρούνες ή με χηνοπόδιο (γνωστή ως λουβουδιά ή σαχταρίτσα ή γαλαζοπράσινο ζιζάνιο) γίνεται ιδιαίτερα νόστιμη!
Υλικά
- 1 κιλό παπαρούνες
- 200 – 250 γρ. λευκό τυρί
- 5 αυγά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 ξερό κρεμμύδι μέτριο
- 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 πράσο μέτριο
- λίγο γάλα
- Λάδι, αλάτι, μαυροπίπερο
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε τα χόρτα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε τα 4 αυγά με το τυρί τριμμένο (εμείς το πατάμε με το πιρούνι για να έχει το τυρί ανομοιόμορφα κομματάκια).
- Αφού κρυώσουν αρκετά τα χόρτα τα αλατίζουμε λίγο, γιατί είναι και το τυρί αλμυρό, και τα ανακατεύουμε με το μείγμα των αυγών και των λαχανικών. Η γέμιση είναι έτοιμη.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα την γέμιση και βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και μετά χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα, και περιχύνουμε πάνω από την πίτα, έτσι ώστε να πάει σε όλα τα σημεία.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.