Φιλέτο κοτόπουλου σε έθνικ εκτέλεση
Υλικά
- 3 κ. σ. Βούτυρο
- 2 Κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
- 2 κ. σ. Κάρι σκόνη
- 2 ολόκληρα μεγάλα στήθη Κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα, χωρίς πέτσα, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
- 2 φλυτζ. τσαγιού ζεστός ζωμός κότας
- 1 κ. σ. Κορνφλάουρ
- 2 κ. σ. κρύο Νερό
- 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Μαύρες Ελιές
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο τηγάνι καίμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο.
- Ρίχνουμε το κάρι και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίχνουμε τον ζωμό της κότας και όταν πάρει βράση συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή – μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με το νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό. Διακοσμούμε με ελιές.