Κοτόπουλο με Κάρι

Φιλέτο κοτόπουλου σε έθνικ εκτέλεση

Chicken curry and rice
© Photographer: Farang
Agency: Dreamstime.com

Υλικά

  • 3 κ. σ. Βούτυρο
  • 2 Κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σ. Κάρι σκόνη
  • 2 ολόκληρα μεγάλα στήθη Κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα, χωρίς πέτσα, καθαρισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.
  • 2 φλυτζ. τσαγιού ζεστός ζωμός κότας
  • 1 κ. σ. Κορνφλάουρ
  • 2 κ. σ. κρύο Νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Μαύρες Ελιές

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο τηγάνι καίμε το βούτυρο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κάθε τόσο.
  2. Ρίχνουμε το κάρι και μαγειρεύουμε για 3 – 4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τον ζωμό της κότας και όταν πάρει βράση συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή – μέτρια φωτιά.
  5. Ανακατεύουμε το κορνφλάουρ με το νερό και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
  6. Ρίχνουμε την κρέμα και μόλις πάρει βράση μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αμέσως.
  8. Σερβίρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τον μαϊντανό. Διακοσμούμε με ελιές.

About sifis

Screen cooking.
This entry was posted in Πουλερικά, Τηγανητά and tagged , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *