Μεθυσμένο κοτόπουλο με μπέικον

Μεθυσμένο κοτόπουλο με μπέικον

Μεθυσμένο κοτόπουλο με μπέικον

Μεθυσμένο κοτόπουλο με μπέικον

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο σε μερίδες, ή μόνο μπούτια σε ανάλογη ποσότητα
  • 500 ml μπύρα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 200 γρ. μπέικον
  • μισή κούπα λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
  3. Κόβουμε και το μπέικον σε κομμάτια.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το κοτόπουλο.
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον, συνεχίζουμε το σωτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και σβήνουμε με την μπύρα.
  6. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Παρατηρήσεις

  • Αν το κοτόπουλο δεν είναι μεγάλο ή θέλετε να φτιάξετε μικρότερη ποσότητα μειώστε την ποσότητα της μπύρας.
  • Προσέξτε το αλάτι γιατί και το μπέικον είναι αλμυρό.
  • Μπορείτε αφού ρίξετε την μπύρα να συνεχίσετε το φαγητό στον φούρνο σε ταψί αφού το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο ή βρεγμένη λαδόκολλα, ανοίξτε μόνο λίγα λεπτά πριν το κλείσετε για περισσότερο χρώμα.
This entry was posted in Πουλερικά and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *