Κοτόπουλο με Μπάμιες

Οι μπάμιες ως γνωστόν έχουν μόνο φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους. Γνώμη μου είναι ότι στον τομέα της κουζίνας πρέπει να τα δοκιμάσει κανείς όλα έστω και από μία φορά.

Υλικά

  • 750 γρ. Μπάμιες.
  • 3 μέτρια Κρεμμύδια ψιλοκομμένα (300 γρ. περίπου)
  • 120 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 μικρό Κοτόπουλο σε μερίδες
  • 750 γρ. Νερό
  • 4 μέτριες Ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 4 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Χυμό ενός Λεμονιού
  • Ξύδι


Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις μπάμιες και καθαρίζετε κωνικά τις κορφές τους.
  2. Τις ρίχνετε σε λεκάνη όπου έχετε βάλει ξύδι και αλάτι και τις αφήνετε 2 ώρες το λιγότερο για να αποβάλλουν την κολλώδη ουσία που περιέχουν.
  3. Κατόπιν τις ξεπλένετε με άφθονο νερό.
  4. Τσιγαρίστε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι για 10 λεπτά, προσθέστε το κοτόπουλο και συνεχίστε ανακατεύοντας.
  5. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και το 1/5 του νερού.
  6. Αφήστε το 20 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα να σιγοβράζει.
  7. Φυλάξτε τα κρεμμύδια με το λάδι και Βάλτε το κοτόπουλο σε γάστρα, κατόπιν σκεπάστε με φέτες ντομάτας και συνεχίστε βάζοντας διαδοχικά μια σειρά μπάμιες, ντομάτες κλπ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  8. Τέλος προσθέστε τις ψιλοκομμένες πιπεριές, αλάτι, το χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο νερό και το λάδι με τα κρεμμύδια.
  9. Σκεπάστε την γάστρα και ψήστε 40 – 50 λεπτά στην αρχή στους 220 και κατόπιν στους 180 βαθμούς.
  10. Αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε να ψηθεί για 10 λεπτά ακόμη.

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Κατσαρόλας, Πουλερικά και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *