Οχταποδοκεφτέδες

Την συνταγή μου την έδωσε ένας φίλος ερασιτέχνης ψαράς πολύ μερακλής στους ουζοψαρομεζέδες. Ελπίζω και σε άλλες!!! Την γράφω όπως ακριβώς μου την έλεγε για να μην χάσουμε την … “αυθεντικότητα” της συνταγής!

Παίρνουμε ένα χταπόδι 1 κιλού ή και μεγαλύτερο και το βράζουμε πάρα πολύ. Να μαλακώσει πολύ!

Το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια και το βάζουμε στο μπλέντερ σε μικρές ποσότητες, και το αλέθουμε.

Αφού αλεστεί όλο, το βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, κρεμμυδάκι φρέσκο, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, πιπέρι μαύρο, και προαιρετικά λίγο σκόρδο. Για το φούσκωμα του μίγματος, αν θέλουμε βάζουμε λίγη σόδα ή λίγη κόκα κόλα.
Τα πλάθουμε σε σχήμα κεφτέ, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.

Καλή επιτυχία!

Σχετικά με ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
Δημοσιεύθηκε στην Τηγανητά, Θαλασσινά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *