Χταπόδι φούρνου με κόκκινο κρασί

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από το Cook Book με κάποιες αλλαγές που έκανα εγώ.

Χταπόδι φούρνου με κόκκινο κρασί

Χταπόδι φούρνου με κόκκινο κρασί

Υλικά

  • 1 χταπόδι (1 κιλό περίπου κατεψυγμένο)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 φλυτζάνα κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • λίγο λάδι για το σωτάρισμα
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι και το καθαρίζουμε, το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει και προθερμαίνουμε τον φούρνο.
  2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το χταπόδι μας από όλες τις μεριές (δεν το τρυπάμε για να μην βγάλει πολλά υγρά). Μεταφέρουμε το χταπόδι στην γάστρα.
  3. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια για λίγο μέχρι να μαλακώσουν προσθέτουμε την δάφνη λίγο αλάτι και πιπέρι και το ξύδι με το μέλι, τέλος ρίχνουμε το κρασί.
  4. Ρίχνουμε όλα αυτά στο χταπόδι και κλείνουμε την γάστρα, ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι μας.

Παρατηρήσεις

  • Εγώ είχα τέσσερα μικρά χταπόδια γι αυτό έβαλα λίγο περισσότερο κρασί, το χρώμα του χταποδιού αλλάζει από το κόκκινο κρασί.
  • Σε περίπτωση που δεν έχετε γάστρα βάλτε το σε ταψί που θα το κλείσετε καλά με βρεγμένη λαδόκολα. Εμένα μου πήρε γύρω στις 2 ώρες για να μαλακώσει τελείως.

Καλή επιτυχία.

This entry was posted in Στο Φούρνο, Θαλασσινά and tagged . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *