Ενα από τα πιο συνηθισμένα νηστήσιμα ορεκτικά.

Ταραμοσαλάτα
Υλικά
- 100 γρ. Ταραμά (χαβιάρι μπακαλιάρου)
- 5 μέτριες Φέτες λευκό ψωμί (2-3 ημερών)
- Χυμό 1 Λεμονιού
- 1 μικρό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 ml Ελαιόλαδο
- Μαύρες Ελιές για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί και μουσκέψτε το σε μπολ για 10 λεπτά.
- Στραγγίστε το ψωμί και βάλτε το σε βαθύ μπολ μαζί με τον ταραμά και το κρεμμύδι.
- Χτυπήστε με μίξερ χεριού για 2-3 λεπτά και συνεχίστε να χτυπάτε προσθέτοντας λίγο – λίγο το λάδι και το λεμόνι.
- Φυλάξτε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Σημειώσεις
- Σερβίρετε σε μικρό πιάτο και γαρνίρετε με ελιές.
- Στο αρχικό μείγμα μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σκελίδες σκόρδο.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε όλο το ψωμί η μέρος του με βρασμένες πατάτες που τις έχετε κάνει πουρέ.
- Διατηρήστε την ταραμοσαλάτα στο ψυγείο μέχρι 2 εβδομάδες.
Αποφεύγουμε το κρεμμύδι αν δεν πρόκειται να καταναλωθεί αυθημερόν
αφαιρούμε το μισό ψωμί και προσθέτουμε βρασμένεςπατάτες.
mporoume na thn serbiroume! me psilokommeno fresko kremmydaki kai ligo,psilokommeno anhtho!!
einai nostimo!!! mia dokimh tha sas pisei!!!
nastai panta kala!!!