Μοσχαρίσιες στα κάρβουνα

γράφει ο sikelos

Παρατήρησα πως ο χρόνος μαριναρίσματος για το μοσχάρι δίνετε από το Netlife από 3-24 ώρες…

χμμ..

T-Bone on Grill
© Photographer: Bernhard Richter
Agency: Dreamstime.com

Σπανίως έχω φάει στην Ελλάδα καλή μοσχαρίσια, έτσι λοιπόν σας δίνω ένα tip για T-bone steak στα κάρβουνα..

Οι Έλληνες κρεοπώλες δεν σιτεύουν τα κρέατα τους όπως οι Αμερικανοί ή οι Γάλλοι…

Ζητήστε λοιπόν μοσχαρίσιες μπριζόλες πάχους 3 εκ. αχτύπητες!

Αφήστε τες στην συντήρηση του ψυγείου για 3 ημέρες.



Μαρινάρετε για ένα βράδυ σε μίγμα λαδολέμονου χωρίς μπαχαρικά!

Η φωτιά σας πρέπει να είναι πολύ δυνατή!

Ψήστε 4 λεπτά κάθε πλευρά για σενιάν ή 5 για απουάν γυρίζοντας μόνο 1 φορά και χωρίς να πατάτε την μπριζόλα πάνω στη σχάρα με το πηρούνι, όπως κάνουν οι αδαείς…

Σερβίρετε με μπόλικο αλάτι-πιπέρι… 🙂

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Κρέατα, Ψητά στη Σχάρα και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Μοσχαρίσιες στα κάρβουνα

  1. Ο/Η nikos λέει:

    to dokimasa kai stazan aima

  2. Ο/Η sifis λέει:

    Αυτό σημαίνει σενιάν nikos. Να στάζουν αίμα! Μην ξεχνάς ότι την συνταγή την δίνει ο αιμοσταγής sikelos.
    Προσωπικά προτιμώ τα κρέατα να ψήνονται το λιγότερο 10 λεπτά από κάθε όψη και για να είναι καλοψημένα αλλά και για λόγους υγιεινής (εξάλειψη βακτηριδίων).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *