γράφει ο sikelos
Παρατήρησα πως ο χρόνος μαριναρίσματος για το μοσχάρι δίνετε από το Netlife από 3-24 ώρες…
χμμ..
Σπανίως έχω φάει στην Ελλάδα καλή μοσχαρίσια, έτσι λοιπόν σας δίνω ένα tip για T-bone steak στα κάρβουνα..
Οι Έλληνες κρεοπώλες δεν σιτεύουν τα κρέατα τους όπως οι Αμερικανοί ή οι Γάλλοι…
Ζητήστε λοιπόν μοσχαρίσιες μπριζόλες πάχους 3 εκ. αχτύπητες!
Αφήστε τες στην συντήρηση του ψυγείου για 3 ημέρες.
Μαρινάρετε για ένα βράδυ σε μίγμα λαδολέμονου χωρίς μπαχαρικά!
Η φωτιά σας πρέπει να είναι πολύ δυνατή!
Ψήστε 4 λεπτά κάθε πλευρά για σενιάν ή 5 για απουάν γυρίζοντας μόνο 1 φορά και χωρίς να πατάτε την μπριζόλα πάνω στη σχάρα με το πηρούνι, όπως κάνουν οι αδαείς…
Σερβίρετε με μπόλικο αλάτι-πιπέρι… 🙂
to dokimasa kai stazan aima
Αυτό σημαίνει σενιάν nikos. Να στάζουν αίμα! Μην ξεχνάς ότι την συνταγή την δίνει ο αιμοσταγής sikelos.
Προσωπικά προτιμώ τα κρέατα να ψήνονται το λιγότερο 10 λεπτά από κάθε όψη και για να είναι καλοψημένα αλλά και για λόγους υγιεινής (εξάλειψη βακτηριδίων).