Η συνταγή είναι από τις γλυκές αλχημίες του Παρλιάρου.
Υλικά
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 60 γρ. βούτυρο Lurpak
- 1 αυγό
- 100 γρ. αλεύρι Dinkel
- 1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
- 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει προσθέτοντας και το αυγό.
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη και ενσωματώνουμε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
- Με δύο κουτάλια τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά.
- Αν τα θέλουμε τραγανά, τα ψήνουμε λίγο παραπάνω.