Μοσχάρι Σοφρίτο

Mια παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή για Μοσχάρι Κατσαρόλας

Μοσχάρι Σοφρίτο

Μοσχάρι Σοφρίτο

Υλικά για 4 άτομα

  • Κρέας ψαχνό μοσχαρίσιο
  • 2 κουταλιές μαϊντανό
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι τοματοπολτό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ζωμό μοσχαρίσιο
  • 1 σφηνάκι ξίδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • πιπέρι, αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το κρέας σε στιλ μπον- φιλέ, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο.
  2. Σουρώνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σοταριστούν για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και μια πρέζα ζάχαρη. Σοτάρουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
  4. Τοποθετούμε το κρέας σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα σοταρισμένα υλικά.
  5. Προσθέτουμε ζωμό μοσχαρίσιο μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να σωθεί ο ζωμός.

Πηγή: Περιοδικό Sorbet

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Κρέατα, Κατσαρόλας και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Μοσχάρι Σοφρίτο

  1. Ο/Η ελενη λέει:

    τελειο θα το κανω συντομα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *