Mια παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή για Μοσχάρι Κατσαρόλας
Υλικά για 4 άτομα
- Κρέας ψαχνό μοσχαρίσιο
- 2 κουταλιές μαϊντανό
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 κουταλάκι τοματοπολτό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ζωμό μοσχαρίσιο
- 1 σφηνάκι ξίδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- πιπέρι, αλάτι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε στιλ μπον- φιλέ, το αλευρώνουμε και το τηγανίζουμε ελαφρώς σε ελαιόλαδο.
- Σουρώνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα να σοταριστούν για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε τον τοματοπολτό και μια πρέζα ζάχαρη. Σοτάρουμε ελαφρώς και σβήνουμε με το κρασί και το ξίδι.
- Τοποθετούμε το κρέας σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα όλα τα σοταρισμένα υλικά.
- Προσθέτουμε ζωμό μοσχαρίσιο μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να σωθεί ο ζωμός.
Πηγή: Περιοδικό Sorbet
τελειο θα το κανω συντομα