Η πίτα του τεμπέλη
Υλικά
- 500 γρ. καλαμποκάλευρο
- 250 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 6 αυγά
- 1 κούπα νερό
- 2-3 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (κόκκινη, πράσινη και κίτρινη για χρώμα στην πίτα)
- μαυροπίπερο
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι πυρέξ.
- Ρίχνουμε ομοιόμορφα το μισό αλεύρι στο πυρέξ και το μουσκεύουμε με το μισό νερό, ψεκάζοντας το, με ένα ψεκαστηράκι.
- Λιώνουμε το βούτυρο – προσοχή να μην κάψει – και ρίχνουμε το μισό ομοιόμορφα πάνω στο μουσκεμένο καλαμποκάλευρο.
- Προσοχή: δεν ανακατεύουμε καθόλου… αλλιώς δεν θα είναι η πίτα του …τεμπέλη!!! Αυτό είναι το “κάτω φύλλο” της πίτας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί τριμμένο, όσο χοντρό ή ψιλό θέλουμε, (στην εκπομπή που το είδα το λιώσανε με το πιρούνι) προσθέτουμε μαυροπίπερο, τα αυγά χτυπημένα και τις ροδέλες πιπεριάς.
- Ανακατεύουμε καλά την γέμιση και την απλώνουμε στο “κάτω φύλλο” της ζύμης ομοιόμορφα.
- Από πάνω επαναλαμβάνουμε την διαδικασία που κάναμε για το “κάτω φύλλο”.
- Απλώνουμε ομοιόμορφα το καλαμποκάλευρο και το μουσκεύουμε με το υπόλοιπο νερό και το λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 150 C για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή επιτυχία!