Για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Υλικά
- 1 Γαλοπούλα 3 κιλών περίπου
- 4 κ. σ. βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 5 κλωνιά Μαϊντανό
- 5 κλωνιά Άνιθο
- 8-10 Κάστανα
- 2,5 κ. σ. κοφτές ρύζι
- 1 Μήλο βράσμενο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- 1/2 Λεμόνι
- Αλάτι, Πιπέρι
- 2,5 κ.σ. Βούτυρο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα κάστανα χωρίς να λυώσουν και τα καθαρίζουμε.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι, με τις 4 κουταλιές βούτυρο προσθέτοντας τον μαϊντανό, τον άνιθο, αλάτι, πιπέρι το ρύζι και τα βρασμένα κάστανα.
- Προσθέτουμε το μήλο σε φέτες στο μίγμα και με αυτό γεμίζουμε τη γαλοπούλα.
- Την ράβουμε με σπάγγο και αφού την τρίψουμε με το λεμόνι την αλείφουμε με τις 2 κουταλιές βούτυρο.
- Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 2.30 – 3.00 ώρες.
- Κατά την διάρκεια του ψησίματος την περιχύνουμε με τον ζωμό της.