Χόρτα Περιβολίσια

Tα περιβολίσια χόρτα είναι χόρτα του καλοκαιριού. Eίναι χόρτα διάφορα που συνήθως αποτελούνται από κολοκυθοκορφάδες, βλήτα, σέσκουλα, αντράκλα, αντίδια, παντζάρι με προσθήκη μυρωδικών χόρτων όπως δυόσμο, μάραθο, μαϊντανό.

Tα περιβολίσια διαφέρουν από τα συνηθισμένα χόρτα για το μαγείρεμά τους. H παρασκευή τους είναι απλή και πολύ νόστιμη. Eκτός από τα χόρτα θα χρειαστείτε κρεμμύδι ξερό, σκόρδο, ντομάτες παραγινομένες, πελτέ ντομάτας και καλής ποιότητας ελαιόλαδο.



Υλικά

  • 3 κιλά χόρτα
  • 0,3 lt ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 δόντια σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Aφού διαλέξουμε τα σκληρά κοτσάνια, τα κίτρινα φύλλα από τα χόρτα, τα πλένουμε καλά 2-3 χέρια και στραγγίζουμε.
  2. Tσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο στο λάδι και πριν πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα χόρτα.
  3. Aνακατεύουμε πάνω σε δυνατή φωτιά μέχρι να “μαραθούν” και κατεβάσουν τα υγρά τους.
  4. Kατόπιν προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και συμπληρώνουμε λίγο νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τον πελτέ ντομάτας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε.

Πηγή: Ταβέρνα ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΠΙΤΕΡΟΥ στην Τρίπολη

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Κατσαρόλας, Χόρτα και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Μία απάντηση στο Χόρτα Περιβολίσια

  1. Ο/Η Chryssanthos λέει:

    Very nice

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *