Ψωμί Σπιτικό

Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για την παρασκευή σπιτικού ψωμιού

Detail of ear on the homemade bread
© Photographer: Izmask
Agency: Dreamstime.com

Υλικά

  • 3 κούπες Αλεύρι
  • 2 κ. σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ. κ. Αλάτι
  • 1,5 κούπα χλιαρό νερό
  • 25 γρ. Φρέσκια Μαγιά ή ένα φακελάκι ξηρή



Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ανακατεύοντας.
  2. Σε βαθύ σκεύος με εφαρμοστό καπάκι βάζουμε 1,5 κούπα αλεύρι, το νερό με τη μαγιά, το λάδι και το αλάτι.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα, σκεπάζουμε το σκεύος και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος.
  4. Μετά από 20-30 λεπτά προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια.
  5. Ζυμώνουμε προσθέτοντας και άλλο αλεύρι αν χρειαστεί μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.
  6. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο φραντζόλες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί το οποίο το αφήνουμε στον φούρνο της κουζίνας για 15 λεπτά χωρίς όμως να τον ανάψουμε.
  7. Ανάβουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε τα ψωμιά μας στην μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό καφέ χρώμα.

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Ψωμιά και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *