Μαλακά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας από αλεύρι ντίγκελ

Η συνταγή είναι από τις γλυκές αλχημίες του Παρλιάρου.

Μαλακά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Μαλακά μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά

  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. αλεύρι Dinkel
  • 1 κουτ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ κουτ. του γλυκού κανέλα
  • 100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει προσθέτοντας και το αυγό.
  2. Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη και ενσωματώνουμε και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
  3. Με δύο κουτάλια τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά.
  5. Αν τα θέλουμε τραγανά, τα ψήνουμε λίγο παραπάνω.
Προετοιμασία: 15 λεπτά | Ψήσιμο: 12 λεπτά | Συνολικός χρόνος: 27 λεπτά | Βάρος: 400 γρ. περίπου

About ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
This entry was posted in Γλυκά and tagged , , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *