Κουλουράκια βανίλιας με αλεύρι ντίγκελ

Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Χρύσας Παραδείση «Μεγάλη μαγειρική ζαχαροπλαστική». Αντικατέστησα το αλεύρι με αλεύρι Dinkel το οποίο έχει λιγότερη γλουτένη.

Κουλουράκια βανίλιας με αλεύρι ντίγκελ

Κουλουράκια βανίλιας με αλεύρι ντίγκελ

Υλικά

  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι Dinkel
  • 3 κουταλάκια τσαγιού κοφτά μπαίκιν πάουντερ
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 αυγό για άλλειμα
  • 2 κουταλιές σούπας καρύδια χονδροκομμένα
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε τα αυγά και τα κροκάδια με το σύρμα ή στο μίξερ και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτετε λίγη βανίλια.
  3. Αφήνετε το βούτυρο κοντά σε φωτιά, για να μαλακώσει και το χτυπάτε λίγο με πιρούνι. Το ρίχνετε κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των αυγών, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
  4. Κοσκινίζετε μαζί με το αλεύρι, το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι.
  5. Το ρίχνετε στο μείγμα των αυγών, ενώ ανακατεύετε στην αρχή με κουτάλι.
  6. Ζυμώνετε τη ζύμη ελαφρά.
  7. Την πλάθετε σε κουλουράκια και σε στριφτάρια, τα οποία αφήνετε ίσια ή ενώνετε τις άκρες, για να πάρουν σχήμα κουλουριού.
  8. Βάζετε τα κουλουράκια και τα στριφτάρια σε ταψί βουτυρωμένο.
  9. Τα αλείφετε με αυγό ελαφρά χτυπημένο και πασπαλίζετε τα κουλουράκια με καρύδια και με ζάχαρη και τα στριφτάρια μόνο με ζάχαρη.
  10. Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 20′ περίπου λεπτά.

Καλή επιτυχία.

Σχετικά με ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
Δημοσιεύθηκε στην Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *