Κουραμπιέδες

Όσο περίεργο και να σας φαίνεται οι νοστιμότεροι κουραμπιέδες που δοκίμασα ήταν φτιαγμένοι με χοιρινό λίπος. Αν έχετε πρόσβαση δοκιμάστε, αλλιώς το Αγελαδινό Βούτυρο είναι must (μην ακούσω για μαργαρίνες)

Christmas Tea Cookies
© Photographer: Dreambigphotos
Agency: Dreamstime.com

Υλικά για 30-35 κομμάτια

  • 250 γρ. Αλεύρι
  • 250 γρ. Φρέσκο Βούτυρο
  • 1/4 φλ. χοντροκομμένα αμύγδαλα και ολόκληρα αμύγδαλα όσα και οι κουραμπιέδες
  • 2 κ. σ. κονιάκ
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 1 κρόκο Αυγού
  • 1 Βανίλια
  • 1/2 φλ. Ανθόνερο
  • 250 γρ. Ζάχαρη άχνη



Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο.
  2. Προσθέτουμε ζάχαρη βανίλια και κονιάκ καθώς και το αυγό.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα.
  4. Ζυμώνουμε έως ότου η ζύμη να μην κολλά στα χέρια μας.
  5. Σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τους κουραμπιέδες που πλάσαμε στο σχήμα που θέλουμε και αφού βάλουμε από ένα ολόκληρο αμύγδαλο στον καθένα.
  6. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  7. Μόλις τους βγάλουμε τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε την άχνη ζάχαρη.

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Στο Φούρνο, Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

2 απαντήσεις στο Κουραμπιέδες

  1. Ο/Η kleiw λέει:

    tous ftiaxnw me probeio&katsikisio boutyro!!! einai sketo arwma!!
    kai kati akoma:kabourdizw ta xondrokommena amygdala!!!
    isws aresoun kai se sas!!!

  2. Ο/Η Ερμιονη λέει:

    ego dokimasa mia fora me lipos xinas itan teleioi…dustuxos den exo tin suntagi…………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *