Μελομακάρονα

Την συνταγή αυτή την κάνω χρόνια και πάντα μου πετυχαίνουν.

Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

Υλικά

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 3/4 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 3/4 φλυτζάνα ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζάνα κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλο
  • 1 μπέκιν
  • 1 κ.γ σόδα
  • Αλεύρι όσο σηκώσει (550-600 γρ)
  • καρυδόψυχα για το πασπάλισμα

Υλικά για το σιρόπι

  • 2 φλυτζάνες ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνες νερό
  • 1,5 φλυτζάνα μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη για να διαλυθεί καλά.
  2. Ανακατεύουμε την σόδα με τον χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε και αυτόν.
  3. Στην συνέχεια βάζουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλο και το μπέκιν.
  4. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή.
  5. Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε ότι σχήμα θέλουμε (όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο) και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 20′.
  7. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το σιρόπι βραζοντάς το για 5-6′.
  8. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα σε ένα μεγάλο ταψί και τα περιχύνουμε με το σιρόπι.
  9. Μόλις περάσει λίγη ώρα τα γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
  10. Οταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με την καρυδόψυχα.

Σημειώσεις

  • Τα μελομακάρονα για να γίνουν αφράτα δεν θέλουν πολύ ζύμωμα.
  • Πρέπει να προσέξετε το ψήσιμο γιατί αν ψηθούν παραπάνω δεν απορροφούν καλά το σιρόπι.
  • Αν θέλετε στην ζύμη μπορείτε να προσθέσετε και ξύσμα πορτοκαλιού για περισσότερο άρωμα.
Δημοσιεύθηκε στην Στο Φούρνο, Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *