Λικέρ Πορτοκάλι

Σπιτικό λικέρ

Orange martini with fruit
© Photographer: Michael Gray
Agency: Dreamstime.com

Υλικά

  • Φλούδες από 5 μέτρια πορτοκάλια
  • 300 γραμ. Καθαρό οινόπνευμα
  • 600 γραμ. Ζάχαρη
  • 600 γραμ. Νερό
  • 5 γαρύφαλλα (προαιρετικά)
  • 2 μπαστουνάκια κανέλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις φλούδες των πορτοκαλιών ώστε να μην μείνει άσπρη ψίχα. Τις βάζουμε σε γουδί και τις χτυπάμε με ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
  2. Τα βάζουμε σε βάζο, προσθέτουμε το οινόπνευμα και αφού ανακατέψουμε κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε για 5-6 μέρες.
  3. Βράζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό αφού προσθέσουμε τα μπαχαρικά για 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και τα προσθέτουμε στο βάζο. Αφήνουμε για άλλες 5-6 μέρες.
  4. Στραγγίζουμε με τουλπάνι και φυλάμε το λικέρ μας σε μπουκάλι.

Παραλλαγή

  • Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε λικέρ λεμονιού, μανταρινιού, νερατζιού και γκρέηπφρουτ

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Ποτά και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

3 απαντήσεις στο Λικέρ Πορτοκάλι

  1. Ο/Η sifis λέει:

    Κατόπιν δοκιμών διαπίστωσα ότι η κανέλα και το γαρύφαλο επιβάλλονται και σκεπάζουν το άρωμα του φρούτου οπότε εκείνο το προαιρετικά που γράφω στην παρένθεση αντικαταστήστε το με (μόνο αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος)

  2. Ο/Η Foteinh λέει:

    thn zaxarh me to nero th dazoume meta apo 5-6 meres;sto bazo;

  3. Ο/Η sifis λέει:

    Ναι Φωτεινή και μετά το ξανακλείνουμε και περιμένου άλλες 5-6 μέρες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *