Δοκιμάστε το οπωσδήποτε…
Υλικά
- 200 γραμ. Φρεσκοαλεσμένου χοντροκομμένου καφέ.
- 700 ml Βότκα (1 μπουκάλι)
- 600 γραμ. Ζάχαρη
- 600 γραμ. Νερό
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τον καφέ με την βότκα σε κλειστό βάζο για 15 ημέρες.
- Προσθέτουμε σιρόπι που θα φτιάξουμε με το νερό και τη ζάχαρη βράζοντας τα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε για άλλη μια βδομάδα.
- Στραγγίζουμε και φυλάμε σε μπουκάλι.
Μολις σημερα εφτιαξα λικερ Ροδι, τα αποτελεσματα σε ενα μήνα περιπου …
Θελω οπωςδηποτε να φτιαξω και το λικερ καφε … εχω ολα τα υλικα εκτος απο τον καφε … και η απορια μου ειναι η εξης … τι ειδος καφε πρεπει να χρησιμοποιησουμε ?
Μηπως μπορει καποιος να με διαφωτισει ?
Ευχαριστω πολυ !
Χρησιμοποίησε φρεσκοκομμένο καφέ φίλτρου, απλά πες στον χειριστή της μηχανής να τον κόψει χοντροκομμένο…
Ευχαριστω παρα πολυ για την γρηγορη απαντηση σας …
Θα σας ζαλισω για ακομα μια ερωτηση σε καποια αλλη συνταγη για λικερ καφε περιπου με τις ιδιες αναλογιες προτεινουν να βαλουμε και ενα κλωναρι βανιλιας , να το δοκιμασω ή δεν θα βγει καλο και θα το πεταξω … τι λετε ?
Προσωπικά δεν θα μπέρδευα τη γεύση του καφέ με τη βανίλια σε αυτό το λικέρ. Από την άλλη βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να το πετάξεις λόγω της βανίλιας… οπότε η απόφαση είναι δικιά σου.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΛΙΚΕΡ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΛΙΓΑΚΙ ΒΑΡΥ.ΠΩΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΡΑΙΩΣΩ ΛΙΓΑΚΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
εγω προτινω να βρασει κανεις τον καφε φιλτρου να προσθεσει το σιροπι και μετα την βοτκα αφου θα εχει κρυωσει ετσι και σε πιο μικρο χρονικο διαστημα θα εχουμε το λικερ μας αλλα και θα εχει ολη την γευση του καφε……………….
kalhmera! psaxnw apegnwsmena na mathw apo ti ulika ftiaxnetai to liker tipota! den me noiazoun oi analogies alla apo periergeia theloume na mathoume estw ti einai auto pou tou dinei auto to arwma!! euxaristw polu!!!!!!!!
Γειά σου Μαρία.
Το Λικέρ “Τίποτα” δεν το έχω πιεί αλλά διαβάζω ότι έχει αρώματα από πικραμύγδαλο, καραμέλα, βανίλια και εσπεριδοειδή.
Περισσότερες πληροφορίες:
Ημερολόγιο Αποδημίας: Το “Τίποτα”
kathimerini.gr: Hδύποτα
Δοκίμασα και ‘γω να φτιάξω το λικέρ καφέ. Όταν άνοιξα το δοχείο ξετρελάθηκα με το άρωμα του αλλά όταν το δοκίμασα απογοητεύτηκα. Δεν ξέρω τι χαζομάρα έκανα αλλά το λικέρ βγήκε πάρα πολύ πικρό και βαρύ. Έβαλα και άλλη ζάχαρη αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ βαρύ. Βοήθεια δώσε μου καμιά συμβουλή γιατί θα το πετάξω και είναι κρίμα!
irene, δοκίμασε να το αναμίξεις με αραιό σιρόπι που θα φτιάξεις με ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης.
Εναλλακτικά αν σου αρέσουν τα λικέρ κρέμας αραίωσε μόνο την δόση που πρόκειται να σερβίρεις με λίγο παστεριωμένο γάλα.