Σαλάτα μεσογειακή

Μια παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας χωρίς κρεμμύδι αλλά με ξηρούς καρπούς και φακή.

Σαλάτα μεσογειακή

Σαλάτα μεσογειακή

Υλικά

  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • ½ ματσάκι ρόκα χοντροκομμένη
  • 4-5 κρητικά παξιμάδια ή ντάκος θρυμματισμένα
  • 50 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κύβους
  • Λίγες ελιές
  • 1 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κουκουνάρι σοταρισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φιστίκια Αιγίνης ξεφλουδισμένα
  • 2 κουτ. γλυκού φακές βρασμένες
  • Παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίγο ξίδι βαλσαμικό
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
  2. Περιχύνουμε με το λάδι και το ξίδι. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να τραβήξει το παξιμάδι.
  3. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στο πιάτο.

Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φακές με άλλο όσπριο, το κουκουνάρι και τα φιστίκια με αμύγδαλα, φουντούκια ή ηλιόσπορους.

Πηγή: Περιοδικό Sorbet

About sifis

Screen cooking.
This entry was posted in Σαλάτες, Όσπρια and tagged , , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *