Κατσικίσιο μπουτάκι στο φούρνο

γράφει ο sikelos

Υπολογίστε ένα μπούτι γύρω στα 2-2,5 κιλά για 4 άτομα…

Αν στο τραπέζι είναι και ο Σήφης, πάρτε 3 κιλά..

BBQ Leg of Lamb
© Photographer: Jmpaget
Agency: Dreamstime.com

Πλύντε πολύ προσεκτικά το μπουτάκι σε τρεχούμενο νερό για να φύγουν οι τρίχες (υπάρχουν πολλές).

Μαρινάρετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο χτυπώντας στο blender τα ακόλουθα υλικά:
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 1 φλυτζάνι λάδι
• 3 λεμόνια
• μερικά κλαδάκια δενδρολίβανου
• αλάτι-πιπέρι
• προαιρετικά ρίγανη ή θυμάρι (1 κουτ. γλυκού).

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 C

Αν έχετε γάστρα (με σχάρα) ρίξτε μερικά ποτήρια νερό και βάλτε το μπουτάκι πάνω στη σχάρα.


Προσωπικά το τυλίγω σε λαδόκολα, δένοντας προσεχτικά.

Ψήστε περίπου 3 ώρες και άν δεν βιάζεστε, ψήστε περισσότερο σε θερμοκρασία 150-160 C.

Voila!

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Κρέατα, Στο Φούρνο και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *