Κοτοχοιρινό παντρεμένο

Η ιδέα αυτού του φαγητού προέκυψε από το γκιούλμπασι όπου βάζεις διάφορα κρέατα στην λαδοκόλα και τα ψήνεις όλα μαζί, αλλά και από ένα παρόμοιο πιάτο που δοκίμασα σε ταβερνάκι της περιοχής μας.

Είναι ένα εύκολο φαγητό που μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε τραπέζια, μια και γίνεται εύκολα και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία.

Το όνομα του πιάτου είναι εμπνευσμένο από την καλή μου φίλη την ayla. Εδώ και καιρό είχα την συνταγή αλλά δεν ήξερα πως να το ονομάσω.

H ayla με έβγαλε από το αδιέξοδο και ιδού το παντρεμένο κοτοχοιρινό.

Κοτοχοιρινό παντρεμένο

Κοτοχοιρινό παντρεμένο

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κομμένο κομμένα σε κύβους
  • 2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
  • 1/2 κιλό λουκάνικα χωριάτικα
  • 4 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
  • 4 κόκκινες πιπεριές σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε χοντρές φέτες
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 ποτηράκι λάδι
  • μερικά κομμάτια τυρί (φέτα ή κεφαλοτύρι προεραιτικά)

Εκτέλεση

  1. Αφού πλύνουμε καλά τα κρέατα, παίρνουμε μια μεγάλη γάστρα και τα βάζουμε μέσα.
  2. Προσθέτουμε τα λουκάνικα κομένα σε φέτες καθώς επίσης και τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε τουλάχιστον για 2,5 ώρες σε δυνατό φούρνο.
  4. Στο τέλος ανοίγουμε το καπάκι για να πάρει λίγο χρώμα.

Παρατηρήσεις

  • Η φωτογραφία δεν μου βγήκε τόσο καλή 🙂
  • Μπορείτε να αυξομειώσετε τις ποσότητες ανάλογα με τις ανάγκες σας
  • Αν προσθέσετε τυρί προσέξτε το αλάτι
This entry was posted in Κρέατα, Πουλερικά, Στο Φούρνο and tagged , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *