Κεφτέδες Τηγανητοί

Σπιτικοί κεφτέδες…

Frying meatballs
© Photographer: Evangelos Thomaidis
Agency: Dreamstime.com

Υλικά

  • 1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 φέτες ψίχα ψωμιού
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι Μαϊντανό
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2/3 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. λάδι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζουμε το ψωμί (κατά προτίμηση μπαγιάτικο) στο νερό και το στραγγίζουμε καλά.
  2. Το ανακατεύουμε με τον κιμά.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
  4. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα.
  5. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Παραλλαγή

  • Δοκιμάστε την ανάμιξη μοσχαρίσιου και χοιρινού κιμά σε αναλόγια μέχρι και 2 προς 1.

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Κρέατα, Τηγανητά και χαρακτηρίσθηκε . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

5 απαντήσεις στο Κεφτέδες Τηγανητοί

  1. Ο/Η ΑΓΓΕΛΟΣ λέει:

    Σε 1 κιλό κιμά 1 κρεμμύδι?? Τουλάχιστον 2 μεγάλα θέλει. Τίποτε σε μπαχάρι δε θα βάλουμε μέσα?? Λέω εγώ τώρα…..

  2. Ο/Η Elena λέει:

    Κεφτέδες, χωρίς δυόσμο…; είναι σιγουρο?

  3. Ο/Η sifis λέει:

    Κάποτε (πριν από χρόνια), ψάχνοντας έναν φίλο πέρασα από το καφέ-ουζερί που σύχναζε και ρώτησα “πού είναι ο Κώστας”.

    Ο μάστορας μου έριξε ένα καχύποπτο βλέμμα και τηρώντας απόλυτα την πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων θαμώνων του μαγαζιού μου απάντησε κοροϊδευτικά: “τον βάλαμε στους κεφτέδες”.

    Από τότε συνηθίζω να βάζω οτιδήποτε στους κεφτέδες, οπότε πράξτε ανάλογα. 😉

  4. Ο/Η ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΕΦ λέει:

    Aυγά δεν βάζουμε στο μιγμα με τον κιμά?

  5. Ο/Η sifis λέει:

    Σωστός Λευτέρη. 2 αυγά. Η συνταγή διορθώθηκε ανάλογα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *