Η πίτα του τεμπέλη

Η πίτα του τεμπέλη

Υλικά

  • 500 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα νερό
  • 2-3 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες (κόκκινη, πράσινη και κίτρινη για χρώμα στην πίτα)
  • μαυροπίπερο

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ταψάκι πυρέξ.
  2. Ρίχνουμε ομοιόμορφα το μισό αλεύρι στο πυρέξ και το μουσκεύουμε με το μισό νερό, ψεκάζοντας το, με ένα ψεκαστηράκι.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο – προσοχή να μην κάψει – και ρίχνουμε το μισό ομοιόμορφα πάνω στο μουσκεμένο καλαμποκάλευρο.
  4. Προσοχή: δεν ανακατεύουμε καθόλου… αλλιώς δεν θα είναι η πίτα του …τεμπέλη!!! Αυτό είναι το «κάτω φύλλο» της πίτας.
  5. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί τριμμένο, όσο χοντρό ή ψιλό θέλουμε, (στην εκπομπή που το είδα το λιώσανε με το πιρούνι) προσθέτουμε μαυροπίπερο, τα αυγά χτυπημένα και τις ροδέλες πιπεριάς.
  6. Ανακατεύουμε καλά την γέμιση και την απλώνουμε στο «κάτω φύλλο» της ζύμης ομοιόμορφα.
  7. Από πάνω επαναλαμβάνουμε την διαδικασία που κάναμε για το «κάτω φύλλο».
  8. Απλώνουμε ομοιόμορφα το καλαμποκάλευρο και το μουσκεύουμε με το υπόλοιπο νερό και το λιωμένο βούτυρο.
  9. Ψήνουμε στους 150 C για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Καλή επιτυχία!

About ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
This entry was posted in Πίτες. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *