Μπακαλιάρος λεμονάτος στην κατσαρόλα

Την συνταγή αυτή την είδε η μητέρα μου στην εκπομπή «μπουκιά και συχώριο». Ο αδερφός μου είπε ότι είναι πολύ χαρακτηριστικός τρόπος μαγειρέματος στο Άγιο Όρος. Εγώ λέω ότι κόντεψα να πάρω την κατσαρόλα και να φύγω. 🙂

Μπακαλιάρος λεμονάτος στην κατσαρόλα

Μπακαλιάρος λεμονάτος στην κατσαρόλα

Υλικά

  • Ένα «φύλλο» ξερό μπακαλιάρο
  • 5 μεγάλα κλαδιά σέλινο
  • 5 πράσα χωρίς τα ανοιχτά φύλλα, μόνο τον «κορμό» τους
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος τους
  • 4 πατάτες
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε και ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο 24 ώρες πριν το μαγείρεμα.
  2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αχνίζουμε τα κρεμμύδια τα πράσα και το σέλινο χοντροκομμένα.
  3. Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες πάχους 1 εκατοστού περίπου, τις στρώνουμε πάνω στα λαχανικά, τις αλατίζουμε και σκεπάζουμε με νερό.
  4. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Βάζουμε και τον μπακαλιάρο από πάνω ρίχνουμε μαυροπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ψηθεί ο μπακαλιάρος (15 λεπτά περίπου).
  6. Στο χυμό των δύο λεμονιών ανακατεύουμε το αλεύρι και προσθέτουμε ζουμί από το φαγητό.
  7. Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το φαγητό. Κουνάμε πολύ ελαφρά την κατσαρόλα να πάει παντού το …αυγολέμονο χωρίς αυγό!

About ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
This entry was posted in Κατσαρόλας, Θαλασσινά and tagged . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *