Λευκές τρούφες με καρύδα, ότι πρέπει για τις γιορτινές μέρες για κέρασμα ή δωράκι σε αγαπημένους φίλους.
Υλικά
- 340 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 60 γρ. γάλα σε σκόνη
- 60 γρ. βούτυρο
- 140 γρ. καρύδα
- 30 – 35 ασπρισμένα αμύγδαλα
- έξτρα καρύδα για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ζαχαρούχο και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (το γάλα σε σκόνη και την καρύδα).
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Κατόπιν με ένα κουταλάκι παίρνουμε λίγο από το μίγμα μας και κάνουμε μπαλάκια βάζοντας στην μέση ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
- Σε ένα άλλο μπωλάκι έχουμε καρύδα και κυλάμε το τρουφάκι μας ώστε να καλυφθεί τριγύρω.
- Αφού τελειώσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.