Μια βασιλόπιτα μου μοσχοβολάει μαστίχα.
Υλικά
- 1 φλυτζάνα βούτυρο
- 2 φλυτζάνες ζάχαρη
- 3 φλυτζάνες αλεύρι φαρίνα
- 1 γιαούρτι 200 γρ.
- 4 αυγά
- 3/4 κ.γ. μαστίχα
- 1/4 φλυτζάνα γάλα
- 1/2 φλυτζάνα χοντροκομμένο φυστίκι αιγίνης
Για το γλάσσο
- 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1/2 φλυτζάνα άχνη ζάχαρη
- 3 κ.σ. γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.
- Συνεχίζουμε βάζοντας το γιαούρτι, το γάλα και την μαστίχα.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το φυστίκι αιγίνης.
- Βάζουμε το μίγμα μας σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι (30εκ).
- Τυλίγουμε το κέρμα και σε λίγο αλουμινόχαρτο και το βάζουμε μέσα στο μίγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 περίπου 50′.
Για το γλάσσο:
- Σε μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα λείο μίγμα.
- Οταν κρυώσει το κέικ το αλείφουμε με το γλάσσο.
Tips
- Χρησιμοποίησα βούτυρο που περιέχει και βούτυρο γάλακτος
- Για να στολίσετε την βασιλόπιτα με γράμματα ή ότι άλλο θέλετε θα πρέπει να αφήσετε λίγη ώρα το γλάσσο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.