Παραδοσιακό σπιτικό λικέρ…
Υλικά
- 1 κιλό Βύσσινα
- 750 γραμ. Ζάχαρη
- 500 γραμ. Καθαρό Οινόπνευμα
- 500 γραμ. Κονιάκ
- 2 μπαστουνάκια Κανέλα
- 2 καρφιά Γαρύφαλλο
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε σε βάζο, σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το οινόπνευμα.
- Τα αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
- Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο κλείνουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 2 εβδομάδες.
- Στραγγίζουμε και φυλάμε σε μπουκάλι.