Μασουράκια Χίου με μαστίχα και μέλι

Μασουράκια Χίου με μαστίχα

Υλικά

για 24 μασουράκια

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
  • 1 φλιτζάνι γαλέτα
  • 1 κουταλιά γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
  • λίγο βούτυρο για το ταψί

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
  • 1 κουταλιά γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας

Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός της μαστίχας και του λικέρ στην κατσαρόλα και βράστε τα για 7 – 8 λεπτά.
  2. Ρίξτε την κοπανισμένη μαστίχα και το λικέρ μαστίχας και ανακατέψτε. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε για να σιροπιάσετε τα μασουράκια.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα, την καρυδόψιχα, τη γαλέτα, την κανέλα και τη μαστίχα.
  4. Αλείψτε ένα φύλλο με βούτυρο, διπλώστε το στη μέση και αλείψτε το με βούτυρο.
  5. Βάλτε 3 κουταλιές από τη γέμιση απλώνοντας τις σε όλη την επιφάνεια και τυλίξτε το σφιχτό ρολό.
  6. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Κόψτε τα ρολά στη μέση και βάλτε τα μασουράκια με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί, αλείψτε τα με λίγο βούτυρο και ψήστε τα στους 180 C για 35 – 40 λεπτά.
  8. Μόλις ψηθούν, περιχύστε τα με το σιρόπι και αφήστε τα να κρυώσουν πριν τα σερβίρετε.
  9. Καλή επιτυχία!!!

Σχετικά με ayla

Είμαι τεχνικός αμπελουργίας οινοτεχνίας, είμαι και λίγο καλλιτέχνης και πολύ πόντια!
Δημοσιεύθηκε στην Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *