Κρουασανάκια με ζύμη κουρού και πραλίνα σοκολάτας

Η κλασική ζύμη κουρού στην γλυκειά της όμως εκδοχή κάνει πολύ ωραίο συνδυασμό με την πραλίνα σοκολάτας ή με μαρμελάδα.

Κρουασανάκια με ζύμη κουρού και πραλίνα σοκολάτας

Κρουασανάκια με ζύμη κουρού και πραλίνα σοκολάτας

Υλικά για την ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 φλυτζάνα άχνη ζάχαρη

Υλικά για την γέμιση

  • πραλίνα σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ το αλεύρι με το βούτυρο και το τρίβουμε.
  2. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική και μαλακή.
  3. Αφήνουμε την ζύμη λίγο να ξεκουραστεί και μετα κάνουμε κρουασανάκια ή μπουρεκάκια βάζοντας μέσα μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας.
  4. Αλείφουμε τα κρουασανάκια με κρόκο αυγό και λίγο γάλα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Παραλλαγές

  • Μπορείτε αντί για πραλίνα να βάλετε μαρμελάδα
  • να προσθέσετε τριμένο μπισκότο ή τριμμένους ξηρούς καρπούς
Δημοσιεύθηκε στην Στο Φούρνο, Γλυκά και χαρακτηρίσθηκε , , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *