Φασολάδα

Ενα κλασσικό ελληνικό χειμωνιάτικο πιάτο

Bean soup
© Photographer: Kaspan
Agency: Dreamstime.com

Υλικά

  • 1/2 κιλό Φασόλια μέτρια
  • 2/3 φλ. Λάδι
  • 1 Κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 2 Καρότα
  • 4-5 κλωναράκια Σέλινο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Χυμό Λεμονιού



Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα βάζουμε να μουσκέψουν από την προηγούμενη μέρα.
  2. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με το νερό να τα σκεπάζει.
  3. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
  4. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα κομμένα σε φέτες και το σέλινο ψιλοκομένο.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια αλλά χωρίς να λιώσουν.
  6. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λάδι και χυμό λεμονιού.
  7. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να βράσουν και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Παραλλαγή

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το λεμόνι με 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ τον οποίον ρίχνουμε μαζί με τα καρότα και το σέλινο.

Σχετικά με sifis

Screen cooking.
Δημοσιεύθηκε στην Κατσαρόλας, Σούπες, Όσπρια και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

1 απάντηση στο Φασολάδα

  1. Ο/Η Jonh λέει:

    μία εύκολη συνταγή για νηστίσιμο φαγητό μπορεί κάποιος να μου πει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *